Päijänteen syli

Korpilahden kolmenvuorenvalloitus videolla

Klikkaa ja nauti maisemista!  Nämä kaikki löydät vain meiltä.  #threehillschallenge

Retkeilyyn, harvinaisten lajien bongaukseen

Vaarunvuoret

Hyvin merkitty, neljän kilometrin helppo kierros. Alueelta löytyy sekä eteläisiä että tuntureiden kasveja, erityisesti Korospohjan lahden kallioseinämästä. Retkellä pääsee kulkemaan myös Vanhaa Vaaruntietä, joka aikanaan oli Suomen jyrkin maantie.

Ajo-ohje:
Tieltä nro 9 käännytään Korpilahdelta Joutsaan ja Luhankaan vievälle Vespuolentielle (nro 610). Tätä tietä ajetaan noin 14 km, jolloin Vaarunvuorten pysäköintialue on tien oikealla puolella.

Haukankierros

Haukankierros lähtee Korpilahden satamasta ja kiertää maalaismaisemissa kohti Haukkavuorta. Suurin osa reitistä kulkee hiekkateitä pitkin. Ylös Haukkavuorelle kiivetään vajaa kilometri. Nousu itse vuorelle on jyrkkä. Haukkavuorelta  alaslaskeutumisen jälkeen matka kääntyy takaisin kohti Korpilahtea Hyrkköläntietä pitkin. TAI punaisella merkitty reitti jatkuu kohti Kiviönniemeä. Kiviönniemestä voi palata samaa reittiä ( 1,5 km) ja jatkaa takaisin Korpilahdelle vihreätä viitoitusta pitkin.

Kiviönniemen laavu

Kiviönniemen laavu on virkistyskäyttöön tarkoitettu leiripaikka. Saapuminen veneillen tai maitse:

  • Kävelymatkaa on parisataa metriä. Autolla pääsee noin 250 metrin päähän parkkipaikalle. Osoite on Kiviönniementie 382, Korpilahti. Koordinaatit: lat: 61.97020 °, lon: 25.59120 °.

Oravivuori

Oravivuori on yksi Struven ketjun mittauspisteistä ja Unescon maailmanperintökohde. Lisätietoa https://korpilahti.info/terveisia-mustaltamerelta/

Hangasjärvi

Pohjoisten kylien ylläpitämä yhteinen ulkoilualue. Hangasjärvellä leiriytymismahdollisuus tai yöpyminen retkikämpässä. Myllyvuoren luontopolku, uimaranta. Osoite on Hangasjärventie 103, 41860 Tikkala.

Surkeenjärven luontopolku ja Särkijärven aarnialue. 1,5 kilometrin pituisen polun jälkeen laavu ja tulipaikka. Lähtö: Surkeenjärventie 170, Matkailutila Surkeenjärvi.

Haukankierros ja lähireitit

Ulkoilureitit Korpilahdella

Lue Kolmenvuoren valloitus esite

Read about Korpilahti's nature trails

Frisbeegolfrata

Frisbeegolfrata Kokkomäessä, Korpiharjuntie  (ks. Haukankierros kartta), 20-väyläinen rata on perustettu 2018. Kesäkäytössä, koska talvella pururadalla hiihtoladut. Sopii aloittelijalle, mutta myös pidempään harrastaneille, loppupuolella runsaasti korkeuseroja. Satamakapteenista saa lainata kiekkoja.

Kesän yleisiin saunavuoroihin

Lintujen bongaukseen

Hyrkkölän lintutorni,  suosittu erityisesti kevätaikaan. Ajo-ohje lintutornille.

  • Käänny 9-tieltä n. 3 km korpilahden keskustaajaman eteläpuolelta itään, viitan Hyrkkölä suuntaan.
  • Hiekkatietä ajetaan kääntymättä pari kilometriä, kunnes tullaan peltoaukealle, jossa tie sivuaa Päijänteen kupeessa olevaa lampea, Juurikkajärveä.
  • Torni on ovelasti piilossa tulosuunnassa lammen takana olevassa metsäsaarekkeessa, mutta sinne on viitoitus tieltä.
Share This